Меню
Профил
Език

Категории

Намери продукти по

Цена

3лв. - 60лв.
НачалоМарки

Djeco

Филтри
Djeco

Djeco

Френската фирма Djeco е семейна компания, основана през 1954г.  Създадена е от Véronique Michel-Dalès, във времена, когато малко жени са предприемали собствен бизнес. Но тя влага творество и страст в своето начинание. Игрите на Djeco са атрактивни, интелигентни и забавни едновременно. Те са изключително успешни и са спечелили четири Оскара за играчки през 60-те години.

Името на фирмата е препратка към гекона, гущера късметлия.

Семейният бизнес замира през 80-те години, докато през 1989г. Фредерик не го възражда. В началото посещава най-различни страни по света, внасяйки играчки, които още не са познати във Франция, и глобалната му визия започва да прозира в малката френска компания. Тогава той започва да мечтае за играчки, които не са на пазара. Оставало само да ги създаде!
През 1997 г., надарен с артистични качества, непознати в света на играчките, той създава колекция от образователни играчки. В началото се предлагат дървени и картонени мозайки и дървените играчки, които се разширяват, за да включват игри с карти и настолни игри.

През 2007 г. оригиналните занаятчийски комплекти революционизираха творческите забавления -наречени са "Арт играчки". Оттогава редовно се появяват напълно нови колекции, създадени с артистичност, която насърчава рисуването, дизайна и естетиката. Франция навлезе в нова ера в игрите.
От началото на това приключение, всички игри са преведени на английски -в над 60 страни по света децата играят с играчки на Djeco!

Играчките на Djeco са излагани и в редица престижни музеи - Лувъра във Франция, Tate във Великобритания, МоМА в САЩ и много други.

 

73

продукти

Продукти

Страница 1 от 7
«1 2 3 4 5 6 7»