Меню
Профил
Език

Категории

Намери продукти по

Цена

11лв. - 14лв.
НачалоМарки

Sigikid

Филтри
Sigikid

Sigikid

Компанията е създадена в средата на 19-ти век в Баварския град Байройт (Bayreuth), само на 70 километра от немския "град на играчките" Нюрнберг от Хайнрих Шарер ( Heinrich Scharrer). В началото се произвеждат основно огледала, стъклени топчета и комплети от стъклени мъниста за деца.. 

През 1910г. Тео Къолер (Theo Koler) купува компанията. Неговият неимоверен талант и гъвкавост му помагат да преведе фирмата през трудните години на двете Световни войни.

Продуктовата гама се фокусира все повече върху децата след края на Втората Световна война. Тогава е било обичайно да се дават на децата "комплекти от мъниста", направени от скарапа при производството на висококачествени дървени и стъклени мъниста. Тези занаятчийски комплекти са опаковани в цветни кутии и са радвали особено малките момиченца. Търсенето на тези продукти нараства толкова много, че Тео Къолер решава да създава комплектите от оригиналното производство, а не от скрапа при производството. Успехът продължава през 50-те и 60-те години и допринася за формирането на основната философия на марката днес: Само най-доброто е достатъчно добро за децата!

През 1968г. Тео Къолер предава компанията на внучката си Сигрид Готщайн (Sigrid Gottstein). Така двамата с мъжа си решават да създадат съвсем нова компания под корпоративната обвивка на H. Scharrer & Koch. Името "Sigikid" е неологизъм от името на собственичката "Sigi" и английската дума за дете "kid".

Първата играчка, която компанията произвежда сама е малка дървена количка със стъклени мъниста за колела. Техният прост и гениален дизайн става незабавен хит. Вдъхновена от двете си деца, Сигрид има идея да предлага стилна модна линия за деца - и така се родила марката "Sigikid". Tова е първият опит на компанията с текстила. Вследствие на следвоенната криза и недостиг на материали, решават да използват остатъците при производството на дрехите и започват да произвеждат малки плючени животни. Така се ражда продуктовата гама от плюшени бебешки играчки.

През 1970г. плюшените играчки за първи път са представени на панаира във Франкфурт. Предприемчивата двойка има нов подход за производството им: вместо да създава животни с реалистични природни особености, се съсредоточават върху подходяща за деца форма, привлекателна за окото и мека на допир.

През 80-те компанията набира все повече популярност. Към асортимента са добавени дамско облекло, колекционерски мечета и артистични кукли. Продуктовата гама включва над 4000 артикула, които се произвеждат в собствени фабрики в Германия и съседните страни.

През 1998г. фирмата преминава в ръцете на четвърто поколение във фамилията - Ева и Аксел Готщайн (Eva & Axel Gottstein). Основен фокус на компанията остават детските играчки.

След 2005г. креативният дизайн и развитие на продуктите са в сърцето на философията на марката. Продуктите на Sigikid имат уникален и разпознаваем дизайнерски почерк, като обхващат възраст 0-6 години. 

2

продукти

Продукти

Страница 1 от 1
«1»